Paddock.gr
Συμβεβλημένο Συνεργείο και Έκθεση της Yamaha Motors
210 5818899
Λ. Αθηνών 181, Χαϊδάρι, 12461
ΔΕΥ έως ΠΑΡ: 09:00 - 20:00
210 5818899
Λ. Αθηνών 181, Χαϊδάρι, 12461
ΔΕΥ έως ΠΑΡ: 09:00 - 20:00
Τα best seller μοντέλα της Yamaha ανανεώθηκαν για το 2021 και έχουν ήδη φτάσει στην Paddock Γκουζιβελάκης.
 
Tracer 9 2021
 
 
Το Tracer 9 έχει αλλάξει ριζικά στην εμφάνιση, με νέες «απέρριτες, ευέλικτες και μικρού μεγέθους» γραμμές, σύμφωνα με την Yamaha. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τύπου LED, με διπλά φώτα ημέρας και ολοκαίνουργιο πίσω φανάρι.
 
Ο κινητήρας είναι ολοκαίνουργιος, όπως και στην περίπτωση του MT-09: Έχει πλέον κυβισμό 890 κυβικών εκατοστών, με την ισχύ του να ανεβαίνει στους 119 ίππους στις 10.000 στροφές και την μέγιστη ροπή να φτάνει τα 9,5 kgm στις 7.000 στροφές. Η κορύφωση της ροπής γίνεται πλέον 1.500 στροφές νωρίτερα, με προφανή οφέλη στην ελαστικότητα του κινητήρα. Το τρικύλινδρο μοτέρ επωφελείται από νέο σύστημα ψεκασμού καυσίμου με νέα θέση των μπεκ (για λιγότερη κατανάλωση κατά 9% σύμφωνα με την Yamaha), νέο αισθητήρα γκαζιού στο γκριπ (APSG) και νέο σύστημα εξαγωγής ελαφρύτερο κατά 1.400 γραμμάρια. Και όλα αυτά, με παράλληλη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5.
 

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη είναι εκτενή: Μιλάμε για Traction Control σε 3 επίπεδα, Slide Control (έλεγχο ολίσθησης πίσω τροχού) σε 3 επίπεδα, σύστημα LΙF (περιορισμού σούζας) επίσης σε 3 επίπεδα, όλα συνεργαζόμενα με μονάδα αδρανειακής μέτρησης IMU 6 αξόνων. Παράλληλα, υπάρχει σύστημα BC – Ελέγχου πέδησης, που συνεργάζεται με το ABS και εξισορροπεί την ισχύ των φρένων ανάμεσα στο εμπρός και το πίσω, κατά την πέδηση εκτάκτου ανάγκης.  Οι χαρτογραφήσεις κινητήρα είναι πλέον 4 αντί για 3, αντικαθιστώντας τον προγραμματισμό A-Standard-B της Tracer 900. Ολοκαίνουργια είναι επίσης η οθόνη TFT του Tracer 9, με διπλή σχεδίαση και μέγεθος 3,5 ιντσών, ενώ πλέον το βασικό μοντέλο αποκτά σύστημα Cruise Control.

 
 
To κιβώτιο ταχυτήτων είναι βελτιωμένο, με ελαφρώς μακρύτερες την 1η και την 2η σχέση και νέα φουρκέτα αλλαγής ταχυτήτων, ενώ ο συμπλέκτης ολίσθησης-υποβοήθησης φέρει νέα υλικά τριβής και νέο σχεδιασμό για ελαφρύτερη αίσθηση στην μανέτα. Το πλαίσιο είναι εντελώς νέο, τύπου Deltabox από αλουμίνιο, με τον κινητήρα να τοποθετείται σε ελαφρώς πιο όρθια θέση. Νέο και μακρύτερο είναι επίσης το ψαλίδι, ωστόσο το μεταξόνιο παραμένει στα 1.500 χιλιοστά, όπως με το προηγούμενο μοντέλο. Οι βάσεις κινητήρα είναι ειδικά ανασχεδιασμένες, για μεγαλύτερη ακαμψία και βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά. Οι τροχοί και οι άξονες τους είναι νέοι και ελαφρύτεροι κατά 700 γραμμάρια από τα εξαρτήματα που αντικαθιστούν, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση: Το πιρούνι των 41 χιλιοστών είναι κοντύτερο κατά 30 χιλιοστά, ενώ το ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω εδράζεται σε νέο μοχλικό. Η τρόμπα του εμπρός φρένου είναι πλέον ακτινική, μια λύση εμπνευσμένη από την R1.
 
Η σέλα αναβάτη του Tracer 9 είναι χαμηλότερα τοποθετημένη κατά 15 χιλιοστά και μπορεί να ρυθμιστεί σε 2 θέσεις, ενώ τόσο τα μαρσπιέ όσο και το τιμόνι ρυθμίζονται: Το τελευταίο, σε 8 διαφορετικές θέσεις. Η ζελατίνα είναι μεγαλύτερη και ρυθμιζόμενη σε ένα εύρος 50 χιλιοστών.
 
Tracer 9 GT 2021Μαζί με όλες τις παραπάνω αλλαγές, το Tracer 9 GT για το 2021 έρχεται με ολοκαίνουργιες πλαϊνές βαλίτσες, με την καθεμία να μπορεί να φιλοξενήσει κράνος Full-Face, ενώ τα καπάκια τους είναι βαμμένα στο χρώμα της μοτοσυκλέτας.
 
Η Traver 9 GT εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις από την Kayaba (ΚΥΒ), το σύστημα KADS (KYB Actimatic Damper System), που συνεργάζεται με την IMU μονάδα της μοτοσυκλέτας, την ECU και δύο μονάδες ελέγχου των υδραυλικών και της ανάρτησης, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις απόσβεσης σε πραγματικό χρόνο. Οι βαλβίδες του συστήματος είναι ηλεκτρομαγνητικού τύπου, για πολύ γρήγορες μεταβολές στις ρυθμίσεις ακόμα και μέσα από ένα μεγάλο εύρος, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η ηλεκτρονική ανάρτηση KADS ρυθμίζεται σε 2 χάρτες λειτουργίας: A-1 για πιο σπορ συμπεριφορά και A-2 για μεγαλύτερη άνεση.
 
Παράλληλα, η Tracer 9 GT εξοπλίζεται με Quickshifter 2 κατευθύνσεωνφώτα στροφής LED με μεταβαλλόμενη φωτεινότητα ανάλογα με την γωνία κλίσης, θερμαινόμενα γκριπ και φυσικά, αποκλειστικά χρώματα και γραφικά για την περίσταση.
 
MT-07 2021Το εμπρός μέρος του μοντέλου είναι ολοκαίνουργιο, χρησιμοποιώντας ένα νέο μούτρο με LED «φρύδια» ημέρας και κεντρικά τοποθετημένο προβολέα. Το σχήμα του ρεζερβουάρ έχει αλλάξει, με δύο νέες εισαγωγές τύπου winglet να το κοσμούν στο εμπρός μέρος του.
 
Ο κινητήρας αποκτά πιστοποίηση Euro 5, χωρίς να χάσει ισχύ: Εξακολουθεί να αποδίδει 74 ίππους και 6,9 kgm ροπής, στις 9.000 και 6.500 στροφές αντίστοιχα. Η Yamaha άλλαξε την σχεδίαση εξάτμισης και εισαγωγής, τα μπεκ και τις ρυθμίσεις της ECU, ώστε το μοντέλο να μπορέσει να περάσει τις αυστηρές προδιαγραφές της Euro 5,  με στόχο μια «γραμμικότερη παροχή ισχύος», σύμφωνα με την Yamaha.
 
Νέα είναι επίσης τα εμπρός φρένα, καθώς το MT-07 εξοπλίζεται πλέον με δίσκους 298 χιλιοστών, που αντικαθιστούν αυτούς των 282 χιλιοστών του απερχόμενου μοντέλου. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, θα είναι τα Michelin Pilot Road 5. Εξοπλιστικά, το μοντέλο αποκτά μια νέα LCD οθόνη, που ο αναβάτης μπορεί να την χειριστεί από τα γκριπ, ενώ οι διακόπτες θα είναι νέοι στο μοντέλο.
 
TMAX 560 2021Το TMAX 560, το επιτυχημένο μοντέλο θα προσφέρεται σε νέες χρωματικές επιλογές: Στην έκδοση Tech Max προστίθεται ο χρωματισμός Power Grey, ενώ το μοντέλο θα διατίθεται και στα χρώματα Icon Grey και Sword Grey, αλλά και το Tech Kamo για την έκδοση Tech MAX.
 
Αυτά, αλλά και όλα τα τελευταία μοντέλα της Yamaha είναι ετοιμοπαράδοτα στην Paddock Γκουζιβελάκης και το έμπειρο προσωπικό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το ιδανικό για εσένα σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Επίσης, όταν έρθει η ώρα της συντήρησης μπορείς να εμπιστευτείς τους εξειδικευμένους τεχνικούς, καθώς η ομάδα της Paddock απαρτίζεται από μηχανικούς με silver αστέρια, που σημαίνει ότι έχουν εργαστεί σε συμβεβλημένο συνεργείο Yamaha για τουλάχιστον τρία χρόνια, έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς μια σειρά από σεμινάρια και έχουν κάνει την απαραίτητη πρακτική εξάσκηση.
 
 
Προηγούμενο
Ολα τα νέα
Επόμενο